Ardens Innovation blir til

I Norge er vi relativt konservative på optikkfronten, klassiske merker som Zeiss, Swarovski, Schmidt und Bender og Kahles dominerer toppsjiktet, mens andre merker typisk går under radaren.

Etter et langt opphold fra skytesporten, og et enda lengre opphold fra langholdsskytingen begynte jeg å sette meg inn i hva som gjalt på utstyrsfronten for tiden. På amerikanske forum var det nye merker som hadde dukket opp og som fikk svært gode tilbakemeldinger. Etter hvert som europeiske klassikere hadde redusert garantitiden fra 30 og 20 år ned til 10 år var det mange nyere merker som praktiserte med livstidsgaranti uten krav til kvittering eller registrering. Spesielt amerikanske merker har vært gode på denne typen garanti, men før i tiden var disse kjent for middelmådig glasskvalitet. Selv om den mekaniske konstruksjonen var bunnsolid så var det fortsatt merbar forskjell på bildekvalitet, og ryktet forble blandet. I de siste årene har utbredelsen av kvalitetsglass, spesielt ED glass (Extra low Dispersion) og HD glass (High Density), økt betraktelig blant de nyere merkene. Dette fører til betraktelig bedre bildekvalitet, klarhet og redusert fargeforvrengning. Etter å ha testet Arken Optics EP5 og blitt svært impontert over kvaliteten fikk jeg øynene opp for denne typen merker.

Jeg startet denne butikken for å se om det var et marked for noen av de mindre brukte og kjente merkevarene i Norge. Merker som i USA er kjent for svært god kvalitet og garanti, men som likevel sjelden sees i Norge.

Det første merket som fattet interesse var Athlon Optics. Dette amerikanske merket har livstidsgaranti uten krav til kvittering og registrering, bruker japansk ED glass i de øverste modellene, og en av deres sponsede skyttere (Jaclyn Bryan, bildet under og Shane Bryan) hadde nylig truffet på nesten 4km hold i en amerikansk konkurranse ved hjelp av Athlon Optics Cronus BTR . Dette er toppmodellen som er produsert i Japan og har et svært godt rykte. De har også en rekke andre langholdssikter med HD glass og svært innovativ teknologi. Les mer om rekorden her.

Etter en kort dialog med Athlons representant fant vi ut at dette var verdt å prøve på i Norge. Athlon Optics og et par andre håndplukkede merker ble derfor starten på en liten butikk drevet ved siden av fulltidsjobb og småbarnslivet. Vi får se hvordan det går!